Fyller jag 22 eller 7...?

Idag har jag verkligen haft fullt upp. Ingen tid för vila här inte! Jag har lovat 6 pers i klassen att vara ljus- och ljudtekniker åt dem, varav två styck jag ska agera lite regissör. Det är väldigt kul och väldigt lärorikt.
Samtidigt som det känns lite tråkigt att jag inte får göra en egen föreställning så känns det även väldigt kul att få lära sig lite mer om sånt jag tycker är svårt.
Jag är väldigt tacksam också att de vågar lita på mig med deras föreställning. Mycket kul!

Sen ska ni få höra nu om en liten incident som hände tidigare ikväll... En incident som får mig att ifrågasätta om jag verkligen ska fylla 22 på fredag eller inte.
Jag skulle gå ut och röka med Emzor, så jag stängde dörren till mitt rum. När jag kom tillbaka från ciggstunden så var min dörr öppen... Märkligt tänkte jag samtidigt som jag tar ett steg in i rummet. DÅ flyger både Haffe och Emanuel fram från min garderob och jag skriker och smäller igen dörren, med dem på insidan och mig själv på utsidan. Och sen... tro det eller ej... Jag kissar på mig. Inte mycket. Men det hände fan. Så sjukt. Sen föll jag ihop på golvet och grät en liten rädsleskvätt.

Jag tycker det var väldigt jobbigt just då, men i efterhand så tycker jag att det är väldigt roligt med utdragna skämt / skrämningar osv osv.


Nu MÅSTE jag sova. Eftersom jag ska hjälpa 6 pers imorn innebär det att jag ska spendera MINST 6 timmar i salen med FULLT fokus. Så... Det gäller att sova. Börjar 08.30.


I överimorgon får jag äntligen åka hem till Zak igen. Det ska bli skönt! Fina fina fina Zaki. Det ser jag fram emot!

Nä. Nu är det fan nässpray som ska skjutas in i vardera näsborre för att sedan släcka ljuset och falla ner med kinden mot min icke så sköna kudde med mitt supersköna täcke + filt som omsluter min kropp.

Eh.
Ja.


sjukling

Ja, jag är då fortfarande sjuk. Har varit hemma två dagar från skolan. Och under den tiden har resten av klassen fått en läxa; att göra en föreställning baserad på snövit och de sju dvärgarna på 10-12 min. Jag missar det. Men jag får iaf agera ljud och ljus, och även regissera lite. Så det är väl kul.
Enda anledningen till att jag kom tillbaka idag var att vi ska jobba med barnföreställningen imorn, vilket jag när jag kom hit fick veta att min grupp helst inte ville eftersom de vill jobba på sin föreställning. Vilket innebär att jag kunde stannat hemma och blivit frisk. Men men. Nu är jag här iaf. Och får som sagt hjälpa till lite ändå.

På fredag fyller jag fan år. Det är insaaane. På lördag tänkte jag ha födelsedagsfika för la familja. Men mama ska ner till ... ehm. Vet inte. Neråt iaf. För att göra nåt stamtavletest med hennes hund. Så hon kommer inte kunna komma. Tråkigt. Men mina syskon ska iaf komma. Och så ska jag bjuda svärfamiljen och hoppas att de vill komma och smaka på lite fika. Vi får väl se om någon dyker upp!

Nu ska jag ringa Zaki och säga godnatt och sen ska jag fan sova. Måste vila upp kroppen. Är så matt och svag. Hatar att vara sjuk :(

Audition

Jag kom på att jag glömt berätta hur det gick på min audition förra veckan. Jag tror at tdet gick bra. Jag gjorde dialogen, den kändes sådär. Sen monologen, den kändes bättre. Sen skulle jag ta en stol och sätta mig framför juryn som bestod av 5 pers, och så skulle jag få ett ord att improvisera på, och jag fick sluta babbla först när Samuel avbröt mig. Ordet jag fick var "smiskmedel". Fråga mig inte vad det är, men i min improvisation så var det något snuskigt som kunde gå väldigt fel. Jag berättade om en kompis jag har som testat det- hon hamnade på akuten. Osv. osv.

Jag tror hur som helst att jag känner mig nöjd. Och hur det ska gå nu får vi helt enkelt vänta och se.


Nu ligger Zaki förstås och sover. Jag har varit vaken sen kl 09.
Jag tror att jag ska se lite BB i brist på annat!

Så fick Frickadella Salmonella till slut!

Idag har vi då fått visa upp våra scener som vi jobbade på igår. Vår blev drygt 10 min lång. Det fick vi höra lite ironiskt av Klingvall. Hehe. Efter det så ville han ha tre frivilliga. Jag har tyup varit frivillig hela veckan på typ allt så jag tittade mig omkring och tänkte ge de andra en chans. Ingen sa nåt så jag gick upp. Det gillade Klingvall. "Jag gillar att du alltid står uppe på scenen innan jag sagt klart att jag vill ha någon frivillig. Det är bra! Det gillar jag! Då slipper jag tjata på någon!" Så det var ju kul!
Hur som haver. Vi skulle välja varsin mask. Jag valde Pantalone. Oj. Det fick jag bittert ångra då det visade sig att vi skulle springa runt och runt och runt och runt. Och sen göra en liten scen. Pantalone är då, för er som inte vet, han som står med hälarna ihop, börja knän, höfterna fram, ryggen krökt, och händerna rakt ut. När han springer så använder han händerna för att "ta bort luften" som saktar ner honom då han inte tar sig någonstans efetrsom han är så gammal och har så böjda ben. OJ vad trött jag var efter den timmes övningen. De som tittade på hade ju det skönt och lugnt och kunde bara titta på. Hehe. Men jag är glad att jag gjorde det. Jag har verkligen fått smak för Commedia dell'Arte! Riktigt riktigt kul. Svårt. Men kul.

Well well. Sen fick vi lite regi och lite tips på hur vi skulle tänka med scenen, och repade lite mer och fick visa upp den igen.
Det viktigaste att tänka på är att alltid berätta allt som händer för publiken. Att se publiken. Och att nån alltid ska ha fokus. Och just ja, det får aldrig vara en tyst sekund.
Det var sjuuuukt svårt med tanke på att vi lärt oss helt tvärtom typ med Stanislavski-metoden.

För att wrapa ihop. Denna veckan med Klingvall har varit HELT jävla fantastiskt rolig. Har lärt mig massor och har haft riktigt riktigt kul. Kommer verkligen sakna honom!
Han är så rolig. Och kör inte med särbehandlingar. Och säger bara hela tiden vad han tycker. Även då det är riktigt dåligt, då säger han det. Just eftersom han gör likadant med alla så tar man inte ens illa upp när han kritiserar. LOVE IT!

Imorgon kl 08.45 åker jag hem till piteå till min lille sjuke Zaki. Ska ta hand om honom och skämma bort honom så att han kan få känna sig liten och ynklig på riktigt. Hehe.

Och, för er som vill se så lägger jag nu upp scenen som jag, Pettan och Frida gjorde. Vi använde oss som sagt var av akrobatik. Mycket rolig. Vi fick bra kritik. Se den! hehe. Lägger upp en som vi gjorde före regin och tipsen, och en efter. Skillnaden märks mest i att vi är tysta ofta, och att vi tittar på publiken vid fel tillfällen, och att vi inte tittar på publiken vid rätt tillfällen. Rätt tillfälle är när man pratar, eller berättar nåt med kroppen. Fel är när någon annan pratar, då är det liksom den som ska titta, inte jag. Äh. Ni fattar kanske. Eller inte.


Här är första dårå!




Och så andra!




Nu är det ringa-zak-dags. Sen sova-dags. Natti!

Commedia dell'arte!

FAN vad det är kul med commedia dell'arte! SÅ HIMLA KUL!!!
Idag har vi fått lära oss fler karaktärer. MYCKET jobbiga sådana. Sen har vi även fått lära oss hur man pratar och åt vilket håll huvudet är riktat åt när man pratar/lyssnar. Det är väldigt svårt. För att först ska man titta på den man ska prata med, sen tittar man ut mot publiken när man säger nåt, och sen tittar man igen på den som man pratar med. Det låter kanske inte så svårt men det var det.

Sen är det även så att när man spelar upp så är det så skön avslappad stämning. Mycket improvisation. Tex om det skulle komma en nysning från nån i publiken kan man bryta scenen ett ögonblick och kommentera det och sen fortsätta. Eller om man glömmer en replik kan man säga att man gjorde det och köra därifrån. Skitkul!

Hur som helst. Idag blev vi indelade tre och tre. Jag hamnade med Pettan och Frida. Vi fick i uppgift till imorn att göra en scen på 5 min som skulle handla om 2 förälskade och en Zanni. Vi fick en början en mitten och ett slut men hur det skulle spelas upp fick vi själva sätta. Så ikväll har vi jobbat massor med det och imorn ska vi visa upp det. Jag och Pettan är de förälskade (Salmonella och Frickadella) och Frida är Allechino!
Vår blev liiiiiiiiiiite längre än 5 min. Rättare sagt 13 min. Eeeheheh. Men vi lyckades korta ner den till 10,5. Så det är ju liite bättre. Höhö.

Jag längtar till imorn. Kommer bli kul. Och om nåt går fel så är det bara att improvisera därifrån och bara köra liksom. Nu är det accepterat på ett helt annat sätt. Mycket kul!

Nu ska jag faktiskt sno Pettans förklaringar, igen, på de karaktärer vi fick lära oss idag. Hon förklarar så bra!

Zanni - JOBBIG att göra!!! Man har all vikt på ett ben och rumpan ut över samma ben. Det andra benet har man ingen vikt på och över det benet ska överkroppen vara vikt, armarna över huvudet åt sidan. Denna karakären brukar göra ett hopp och byta ben och göra precis lika dant på andra sidan. När karaktären ska smyga sparkar den upp benet den ska gå med så att knäet pekar utåt och foten är vinklad inåt. Den motsatta armen ska sträcka sig efter foten så att ben+arm blir en parentes, och den andra armen håller balansen bakåt. När karaktären går går han med höga knän och pointade fötter. Händerna är ungefär i brösthöjd och armbågarna pekar nedåt ena steget och dras uppåt andra steget, men händerna ska vara stilla.


(IL) Capitano - Han har också all vikt på ena benet och det andra benet snett framåt om jag inte minns fel (utan vikt). När han går sparkar han upp benet med vikt så högt det går framför sig och sätter ned det utan vikt på golvet. Man förflyttar alltså vikten. Ibland går han triumfmars och då står han med överkroppen i ca 40grader ena benet i 90 grader, armarna i 90 grader och springer så men det går inte fort.


Arlecchino - Har också vikten på ena benet, men det andra benet utan vikt ganska nära det andra benet. Han håller sina händer i sitt bälte med armbågarna utåt/framåt. Rumpan ska utåt och han beter sig väldigt käckt. Brukar hoppa till och byta ben. När han ska gå iväg gör han en snirkel med benet och sedan går han med små "skutt". När han springer springer han med raka ben så att kroppen automatiskt lutas bakåt. Kommer inte så långt per steg.


Pulcinella - Han går lite som en kyckling. Ena axeln är högt uppe mot örat som en puckel, magen utåt, den andra axeln nere, men armarna som att de vore kycklingvingar. Han går med hälarna och raka ben så att han liksom struttar runt.


Nu ska jag se ett bb-avsnitt och sen ringa zaki och säga godnatt och sen soooova! Imorn väntar en akrobatisk commedia dell'arte-scen! WOH!


Petzor is bra

Ja. Jag tänkte sno detta av Petzor eftersom hon skrev så bra om det. Alltså om de karaktärer vi fått testa på idag.

Så här är det!


*De förälskade - Man måste hålla armarna ut lite åt sidan, för att det ansågs vara fult om man inte hade luft under armarna. Rak hållning och hälarna ihop. Man liksom sträcker sig mot den man är förälskad i tills kroppen följer med. Men när man väl kommer dit blir man blyg och drar sig därifrån. När man skäms eller blir arg ska man sätta knuten näve mot pannan och ta ett kliv framåt och det andra benet sträckt bakåt, och när man ska byta ben ska benet som riktats bakåt dras fram som att man har en stor "fängelse-kula" runt fotleden och fortsätter så. Om man vill ingorera någon så att den märker det ska man gå stolt med armarna utåt/framåt och just som man går förbi den man vill ignorera knycker man till med axlarna och vänder ryggen mot.


*Pantalone - En fruktansvärt jobbig man att spela. Särskilt med träningsvärk. Man står med hälarna ihop men med ett litet glapp. Skjuter fram knäna, skjuter fram höften och rundar ryggen och har ansiktet rakt fram. Armarna rakt ut och händerna ihopknutna framför bröstet med giriga gnuggningar. Det ska göra så ont att man inte ska kunna springa. Och tro mig, benen brinner verkligen.


*Ill Dottore - En man med tjock mage så man måste liksom sjunka ner med kroppen som man gör. Man ska vara tung. En tjock bok under armen och ena fingret i luften eftersom att han alltid vill berätta om hur mycket han kan och vet. När karaktären ska gå någonstans studsar han liksom upp på tårna och dunsar hårt ner i marken för varje steg. Tycker om all sorters mat.


Så, nu vet ni lite mer. Om ni är intresserade. Heh. Annars är det bra till mig att gå tillbaka till om jag glömmer!


Yey!

Sitter och tittar på lite bilder. Hittat en hel massa kul! Men mest kul var att finna massa fina bilder på mina älskade fina systrar i danmark. WaaaH! Kan fortfarande inte fatta att två av dem ska komma i sommar!!! :D

Nu måste jag dela med mig lite bilder!


Minstingen Smilla. Fiiin! Hon kommer dock inte komma. Hon är lite för liten! Får bli nästa gång!



Mellanflickan, Nikoline, som älskar att spexa. Hehe. Peruken här dårå!



Och så den äldsta, Emilie!











Commedia dell'arte!

Idag har vi fått jobba med ansiktsmaskar. ASKUL!! Och även fått testa på att ... vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men spela mot varandra och göra massa ljud och vara väldigt lätta och sväva runt. Typ. Assvårt att förklara. Jag minns inte riktigt vad det heter heller så kan inte ens säga det.
Sen fick några av oss improvisera. Då skulle vi vara kvinnor som skulle på date med en väldigt stilig man och just som vi ska fara hemifrån och ska spegla oss en sista gång så upptäcker vi att nåt är fel. Jag hittade en finne på näsan. Och då ska vi bli helt förtvivöade och självmordsbenägna och springa runt och göra massa ljud tills vi hittade en lösning och den hemska upptäckten försvann. VÄLDIGT kul var det.
Men sen fick vi testa vara Pantalone. MYCKET jobbigt kroppshållning. Låren brände. Det var kul ändå.

Väldigt lärorik dag!

Just ja, dagen började ju förstås med impulsserien. Då ska man gå runt och och lösa ut massa impulser. Orkar fan inte ens förklara... Men man känner sig som en superhjälte. Det är väldigt väldigt kul.

Om 20 min ska vi upp till herrgården och se en till commedia dell'arte-pjäs som Klingan regisserat. Spännande!

BLah

Jag är arg och förvirrad nu. Jag ska ej gå in på varför men jag blir så ARG när någon gör en människa jag tycker om illa. Det är allt jag har att säga om det.


---------------

Helgen har varit braaa! Jag kom hem till pitan i torsdags. I fredags var det födelsedagsmiddag för Filip hemma hos Gujje. Det var trevligt!
Sen på kvällen for vi till stan och hämtade upp Johan som kom på besök. Sen har vi bara umgåtts och haft väldigt trevligt. Mycket lyckad helg.

Och just ja! I fredags på morgonen fick jag ett sms av Anja, mina danska systrars mamma, att hon bokat ett flyg åt två av mina systrar som ska komma och bo med mig och Zak (och Hugo om han inte jobbar förstås) en vecka i Juli. JAG ÄR SÅ GLAD att hon vågar släppa iväg dem!! Så himla kul det ska bli!! :D Det känns bra att hon vågar överlåta sina barn till oss. Men det borde hon :) Hon älskar Zak, (det gör flickorna också) och jag är ju deras syster. SÅ HIMLA KUL!!! 6 och 9 år gamla fina älskade flickor! De längtar också som tokar!!


Nu har vi en gästpedagog som vi haft förut; Micke Klingvall. Denna veckan ska vi jobba mycket med Comedia Del Arte. Kul! Vi fick se en pjäs som han regisserat ikväll. Den var skrattig as hell. Så mycket överspel. Mycket kul! Imorgon ska vi få prova på det. Ansiktsmask ska vi få prova på, osv. :D


Nä, nu ska jag sova. Har precis sagt godnatt till finaste Zaki.
Och imorn är det obligatorisk jävla gudstjänst. ORKA!!! Jag blir så arg att bli tvingad till den skiten. I början av förra terminen sa rektorn "Vi kommer ju aldrig tvinga er att gå på gudstjänsterna, de är helt frivilliga" MY ASS.
Jag tycker inte om att bli tvingad till saker. Blöh.
Men men. Har inget val.

Vi hörs!

Det var därför och därför och därför!

Imorgon har jag audition till andra året här på skolan. Är aaaaaaaasnervös. Vi är 12 från klassen som söker, och det är även utomstående som kommer att söka. De tar in 8. NERVERNA DÖDAR MIG!!! Jag vill jag vill jag viiiiill!!!
Dels för att det är så bra att gå en skola så att jag har nära hem till Piteå, men även för att jag tycker om utbildningen och jag känner lärarna och allt. Det kommer ge så mycket att få gå här ett år till...

Jag repade med Pettan innan idag i en timme. Och kom just tillbaka från att ha repat med Haffe. Det är en monolog och en dialog som vi ska köra. Och så en lång och svår intervju... Gaaah! Läskigt som fan!

Repet nu ikväll gick först bra, men sista gången jag körde så fick jag en liten miniblackout. Tror det beror på att jag är så trött och har kört den så mycket. Hoppas då det. Det MÅSTE gå bra imorgon!

Men nu ska jag försöka släppa det och gå och sova. Första natten i mitt nya rum. Känns lite ovant men det ser typ exakt likadant ut som mitt förra, enda skillnaden är att jag nu är omringad av bara folk från klassen istället. Det känns BRA! :D Nästan.
Det absolut bästa skulle vara om Emanuel och Pettan kunde byta rum så jag får ha henne som granne och dela hall och toa med henne. Då skulle livet bli AWESOME! Hoppas hoppas hoooppas att hon bestämmer sig för att gå med på att byta!

Nä. Nu ska jag ringa Zak och säga godnatt sen ska jag fan sova på allt. Huuuuuuujjjjaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Fan fan faaan!

Kom just på att jag har glömt ringa och gratta min lillasyster i danmark som fyllde 6 idag!! :( har haft så fullt upp med skolan och repat inför audition att det helt flög förbi mitt minne... :( Dåååålig syster jag är! Hur fan ska jag gottgöra min fina fina lilla älskade syster? :'((( 







:'''((( </3 *kvävs av ångesten*

Sista natten i tvåan!

Japp, precis som det står i rubriken så är det sista natten i tvåan inatt. För att imorgon flyttar jag över till ettan! Kul! Det huset är fyllt med skådespelare! I huset jag bor nu är det massa konstare och allmänare. Ska bli kul att bo i ettan. Är ju typ där jag alltid är om jag inte är på mitt rum och sover. Typ. Sen att det bara är drygt två månader kvar gör mig inte så mycket. Bättre än inget liksom!
Dock så är det apsynd att finaste Pettzooor inte kan flytta med utan måste stanna i sunktvåan! :( Men men. Sånt är livet... Man kan inte både äta och spara kakan. Eller hur fan är det man säger? Jag och ordspråk går fan inte alls ihop. Jag hittar på mina egna! HANDEN PÅ SPIKEN!


Idag har vi repat och fixat inför vår barnföreställning som vi ska framföra dels på öppet hus den 9/4, men även veckan därefter för dagis och förskola. Vi är flera olika grupper som för olika saker inför berättarfestivalen vecka 15. Askul! MIn grupp består av Pettan, Roxy, Haffe och Emanuel. Det kommer bli riktigt bra tror och hoppas jag! Det som är absolut svårast med barnföreställning är att man måste ha maximal energi HELA tiden och överdriva en hel del och även prata VÄLDIGT enkelt språk och inga budskap mellan raderna. Typ. Men vi har kommit en bra bit på vägen. Den handlar om 3 små barn (Pettan-Glader, Roxy-Rädder, Emanuel-Tuffer) som vill ta sig förbi den läskiga hunden (Haffe-Stygger) för att äta av det magiska godisträdet. Jag är den magiska Fén som håller i trådarna typ och pratar med barnen. Så det är EXTRA viktigt för mig att hålla uppe energin. Såklart viktigt för alla men eftersom jag pratar med barnen så blir det lite annorlunda.
Vi ska fortsätta med det imorn! Repa repa repa! Allt ska bli perfekt!

Just ja! Har även tränat i salen med Emzor inför audition på torsdag. Sen kom Pettan och repade med oss också! Jag är SVINIGT nervös får jag be att tala om. Jag vill så gärna. Och då blir det lääääskigt.

Sen måste jag även börja tänka på mitt slutprojekt. DET skrämmer mig också. Jag ska alltså göra en monolog och stå HELT själv på scen i 40-60 min!!! Hur fan ska jag ENSAM hålla något intressant och underhållande i 40-60 jävla minuter?!? Det återstår minsann att se!

Well well. Nu är snart det sista packat and I'm ready to move!

Nu ska jag ta mig en liten kissare och kanske se om Haffe är sugen på en GAAAAAH sen blire nog sova i brist på annat.

Vi hööööörs!


sociala gänget!

Jag skulle egentligen åkt tillbaks till burran idag men jag orkade inte gå till busen så jag åker imorgon istället. Så får jag en till natt med Zäki. Wiie!

Nu sitter jag i fåtöljen med Zaks mac, Hugo i soffan med sin lap top, och Zak vid skrivbordet på den stationära datorn. Extremt sociala må jag säga!

Just ja! En lite rolig sak som Zak gjorde i fredags... Jag gick förstår och la mig någon gång mellan typ 01-02 på natten tll fredag, tidigt enligt Zak, men sent enligt mig. Heh. Hur som heeelst. Jag önskade att Zak skulle gå och lägga sig med mig men han var ej trött sa han så istället sa han att han lovade att stiga upp med mig om han fick sova till 12. Så jag gick och la mig och tänkt att han inte skulle komma om alltför många timmar om han skulle orka upp kl 12. Dagen efter vaknade jag kl 10. Gick då upp och åt frulle i lugn och ro, och tittade lite på BB förstås och sådär. Sen gick jag upp och väckte Zak runt 12.15.
Dagen gick och kl 14 steg Hugo upp. Sen ringde både Niklas N och Sebbe och ville komma och dricka öl och sen gå ut på krogen. Och av någon konstig anledning kom de typ runt 17.00. Konstig tid att komma för att förfesta tyckte jag... Men tänkte in mer på det. Kl 18 gjorde vi lasagne. Och när kl var 21 så sa Sebbe till hugo och Niklas att klockan började bli mycket och det började bli dags att börja gå. Jag tittade på klockan och sa "eh, va? Kl är ju nio?"
Sebbe och Niklas sa att deras klockor var 23. Mycket märkligt. Jag gick och kollade på min telefon. Den var 21. I köket var den 21. Stationära datorn var 21. Macen var 21. Hugos telefon var 21. Hugos dator var 21.
Vi kollade på nån sida på internet och den visade.... 23. Förstås.

Zak hade alltså ställt bak tiden 2 timmar (till robot-ö-tid) när han skulle gå och lägga sig på den där torsdagsnatten. ENBART för att jag skulle låta honom sova till 14 istället. LOL. Så jävl kul skämt ndå. Dock så kände jag mig så förvirrad och lurad. Och STRESSAD över att jag sovit till 12 och inte tio. Men men. Det var iaf ett kul skämt. Inga arga känslor alls. Och man kan ju lugnt säga att han gick in för skämtet helt.
Han höll på att säga att tiden vi hade i hemmet var en robot-ö. Och resten av världen hade verklig tid. Eller nåt. Minns inte exakt vad han sa. Men kul var det iaf!

Nu ska jag se med family guy!

Without you

För ett par veckor sedan hade Zak i läxa att skriva och spela in en soul-låt. Och just den helgen han valde att göra den så var jag här i Piteå så han önskade att jag skulle hjälpa med texten. Det gjorde jag. Och så spelade vi in en demo som han skickade till sin lärare. Sen veckan därpå skulle det spelas in med liveband. Då var jag ju i Burträsk så Jesper spelade in sången då. Men nu har jag också fått spela in en version. Det var ruligt! Jag ska länka åt er så ni kan lyssna om ni viiiiiiiiill. Den heter without you.

Idag har vi spelat in piano till en låt som vi skrev tillsammans förra året i bröllopspresent till Leon och Emilia. Vi har lovat i evigheter att ge dem en en skiva så de kan spara låten. Så idag är pianodelen inspelad. Jag hade tänkt spela in sången men både Niklas Nilsson och Sebbe är här = min koncentration är ej på topp.
Jag gör det imorn istället!

Well well.

Om ni vill lyssna på den nyast inspelade, alltså den som Zak skrev, men jag hjälpte till lite med och sjunger i, så är adressen www.soundcloud.com/nickzor , och heter alltså without you.

Nu ska vi nog äta lite middag! Så vi höres en annan timme eller sådant!

borrrrrrr 2

Idag borrade jag det andra hålet. Det var mycket större och han behövde borra djupare. Han var tydligen när pulpan också.
Hur som helst. Jag hade ganska ont i tisdags när bedövningen släppte men det är INGENTING mot nu. Det gör jääätteont och det ilar en massa.
Han sa att det kan komma att behövas en rotfyllning. VAD FAN ÄR DET ens??! Vad gör de då liksom?? Jag vill veta! Jag vill sövas om jag måste borra och skit igen. Orkar inte mer. Det är jättejobbigt och jag är helt matt och svag och darrig efteråt.
Mest i psyket.
Nåja.
Jag och Zak gick på stan idag (efter tandläkarbesöket) och letade efter en födelsedagspresent åt Jenny. Hon hade önskat sig en växt så vi letade väl mest i blombutikerna. Vi hittade en fin växt med en fin blomma som till och med jag tyckte var fin! Så den blev det. Senare på kvällen åkte vi dit och fikade en stund. Det var både kusiner och mormor och faster och morbror och det ena och det andra. Hehe! Det var väldans trevligt att träffa alla dem igen! Det hinner gå så långt mellan alla jag träffar när jag är hemma.
Det är synd.
Men men.
Det är väl så det är.
Dé é väl dé då!
Nu ska jag äta med chokladbollar! (Vi fick med oss fika hem från fikat)
Vi seeeez!


Och GRATTIS GRATTIS igen, Jenny! :) <3

tlfinlägg

Woooh! Första blogginlägget från tlf. Coolt. Har alltså listat ut hur man gör. Äntligen!!! Idag har jag först hängt med finaste Elin på stan. Vi gick på en promenad oxh shoopade lite. Och lite catching up. Det var mysigt. Sen kom zak till stan då vi var bjudna på middag hos hans mormor. Det var aslängesen jag träffade henne så dwt var riktigt mysigt! Och efter det gick jag och fikade på nodo med Elin, Emmy och Johanna! Supermysigt! Nu bakar jag en sockerkaka. Småååtimmarnaaaa. Ska väl gå och sova när den är klar. Vilket är nu. Måste bara smaka en bit först. imorn äre borrning som gäller... Igen! :( zak ska följa som stöd... Igen. Han är allt bra snäll och fin. Har som mål att INTE gråta imorgon. Wish me luck! Byyyye

borrrrrr

Idag var jag hos tandläkaren och borrade. Jag började gråta när jag såg/fick sprutan. Zak var med som stöd. Finis. Jag har aldrig haft ett enda hål, och första gången jag får hål så får jag såklart TVÅ. Bra! Det är straffet för min tid som 11-åring när jag slutade borsta tänderna för att få hål som alla andra. JA, nu fick jag TVÅ och hatar det.

Samma sak hände ju med synen. Låtsades se dåligt för att få glasögon. Tja, nu ser jag sjukt dåligt och hatar det.

Nu ikväll så var vi hem till Zaks syskon och åt Tobbes fantastiska köttfärssås. Mycket gott. Sen körde vi yammi till bussen.

Nu ska jag och Zaki spela betapet! Kul!


ajajaj

Bardummet är kvar och tyggen är trasig. Ajajaj. Jag hjälpte Zak lite med vardagsrummet men han gav upp ganska fort oc satte sig vid datorn. Lol-nörd. Men han kommer icke undan. Hugo fick fart i ändan när jag lovade att baka och laga mat när det är städat i köket så an är i full gång där ute.

Äsch. Nu ska jag gå och fortsätta där uppe. Ska bara inta liggläge och ila ryggen i en femma först. Så jävla enerverande att ryggen är så svag och letretlig. Well well. I min vila kan jga ju passa på att gå igenom monologen och dialogen.

Återigen måste jagbara säga att jag ÄLSKAR att jag lär mig så fort. Det känns så jävla bra. Jag kan liksom båda nu. Dialogen har jag iofs inte testat sen jag lärde mig den innan. Men med vilan som jag haft sen jag lärde mig den borde min hjärna ha bearbetat klart den.

Nä. Nu går jag! Adjö. Blir nog lasagne idag. Överraskning för Hugorias. Det blir nog en glad överraskning för dem!


BTW!! Lägg märke till de/dem i detta och förra inöägget! Felfritt?! Eller? :D Hejrååå!

Städardag!

Inatt lärde jag mig monologen på 30 min sen satt den. Skönt. Innan idag lärde jag mig dialogen på typ 20 min. Sen efter det köpte jag big brother 7 dagar. Hahaha. Nördigt och smulans pinsamt värre.
Men jag gjorde iaf klart läxan först som jag satt som mål. Heheh.

Idag har jag sagt till killarna att vi måste städa. De har det så snuskigt så jag måste styra upp detta lite. De fick välja själva vad de ville städa. (toaletterna, vardagsrum & hall, köket). Hugo tog köket, zak vardagsrm & hall och jag åkte på äckeltoaletterna som inte städats sedan jag föddes. Typ. Hehe. Nä. Inte riktigt. Men det var ett tag sedan! Men jag längtar tills vi är klara! Dom for iväg till sunes för att köpa mat. Jag åt soppa hemma istället för att spara pengar.

När det är städat så ska jag laga mat varje dag typ till dem och lära dem hur billigt man kan leva på att inte äta skitmat varje dag. Heh. Och veckohandla istället för att kvällshandla!

Nu kommer de! Later! Toan väntar mig!



de och dem

Nu jävlar har jag gett mig själv ett nytt mission. Jag ska lära mig skilja på de och dem så att jag kan skriva som en vettig människa. Hehe. Lite mer iaf. Men det ser aaaasfult ut att skriva fel så därför har jag valt att alltid skriva dom för att komma undan. Men nu jävlar.

Ni får ju vara beredda på en massa fel ibland. Hehe. Men det är så det kan gå. Ni får gärna rätta mig om ni känner för det. Jag har iaf läst på lite så nästa inlägg börjas det!

Nu ska jag dra till stan och träffa min fina syster Naaaah. Ska få kolla på hennes nya lägenhet. Hennes allra första! Stora tjejen som flyttar hemifrån! :D Hhi.

Weell... vi hörs!

Testing testing one, two, three!

Nu är jag hemme i Piteå! Nice. Kom igår.

Bussresan hem från skeå var minst sagt HELL.
Det började med att det var fullproppat på bussen. Det fanns två platser kvar. En till mig och en till Pettan. Jag skulle sätta mig bredvid en tjej. Jag ställer mig i gången just vid sätet och antar att hon ska fatta att hon inte kan ta upp en hel plats med sin jacka och väska. Hon fattar inte. Jag ber då henne snällt "ursäkta, kan jag få sitta här". Hon fortsätter stirra rakt fram, rör inte en min  samtidigt som hon lååååångsamt flyttar undan sina grejer. Detta bidrar till att folk bakom mig blir irriterade på mig eftersom dom inte kommer förbi. Nåja. Jag sätter mig, orkar inte bry mig liksom.
Nästa irritationsmoment - hon sitter snett i sätet med benen i kors varav ena skon LUTAR och TRYCKER mot mitt ben. Ha då i åtanke att jag sitter enbart på mitt säte, och hela hennes vad var över på min sida. (??!) WTF? Jag skakar till lite på benet för att få henne att fatta att hon har gått över gränsen för vad som är ok. Hon fattar ej vinken. Jag ber henne efter en stund flytta på benet, inte bara för att hon stör mig utan även för att hon rör på sig hela tiden så att jag absolut inte kan glömma att hennes äckliga sko smutsar ner mina byxor. Hon fortsätter titta rakt fram och låtsas inte höra mig och fortsätter ha foten/benen lutandes mot mig. Tillslut blev jag så less att jag slog till hennes ben lite. Hon flyttar fortfarande inte på benet. Jag håller på att gå i taket av ilska. Fundera på att "råka" nysa på henne eller nåt liknande. Ändrar mig i sista sekund och sparkar istället till hennes ben så att hon inte har något annat val än att flytta på benet. Efter ca 45 sek kommer hennes JÄVLA BEN tillbaka!!! Jag trodde jag skulle smälla av! Jag slår till det igen. Inget händer. Jag väntar. Sparkar hårdare denna gången samtidigt som jag säger "ta bort din jävla fot från mitt ben!!!"
DÅ kommer första reaktionen från henne: "Alltså, vad håller du på med egentligen?"
Jag svarar då "Ja, jag försöker åka buss i lugn och ro men det är lite svårt när ditt jävla ben trycker mot mitt när jag sitter på MIN plats. Kan du hålla dig på DIN plats?"
Hennes svar är: Jag är på min plats?
Jag: Ditt ben är då inte det. Sätt dig ordentligt! Säger jag samtidigt som jag en sista gång sparkar bort hennes ben IGEN. Lite lättare än förra gången dock.

Efter detta lät hon mig vara ifred. NÄSTAN. Men jag orkade inte mer. Jag valde att flytta lite på mig så att jag slapp hennes äckliga skor. Detta var då 10 min innan jag skulle av. Alltså satt jag med henne i en hel jävla timme och försökte få vara ifred och slippa hennes tryckande sko mot mitt ben.

OJ vilka människor det finns! CRAZY!


Nåja, det var iaf RIKTIGT kul igår innan vi skulle med bussen. Jag filmade Pettans tvångstanke. Hah. Människorna där inne alltså... ni skulle ha sett dem. SÅ roliga! Framgår tyvärr inte riktigt på filmen.





Nåja. Nu ska vi nog till stan en sväng! Måste komma ut lite. Man dör ju av att sitta inne hela tiden! Skönt med lov. har dock maaaassa texta att lära mig då vi har audition till år 2 direkt efter lovet. Nervöst!

http://www.zephoria.org/images/PartyCostume4.jpg
- Där har ni en bild på henne jag satt bredvid. Typ.





RSS 2.0